Dairemde böcek istilası varsa ev sahibimden nasıl yardım isteyebilirim?

zenrcade

Active member
S: Son sınıf öğrencisiyim ve 22 yıldır Brooklyn’deki kiralık dairemde sessizce yaşıyorum. Evim üç yıldır sivrisineklerle dolu. Mobilyalar, halılar, giysiler, yatak takımları gibi istila edilmiş eşyaları elden çıkardım ama böcekler bütün gece beni ısırmaya devam ediyor. Yönetime yaptığım şikayetler cevapsız kaldı. Boşuna bir yok ediciye 200 dolar ödedim. Başka bir yok edici, talepte bulunması gereken kişinin ben değil, ev sahibim olduğunu söyledi. 311’i aradıktan sonra, bir şehir müfettişi dairemi ziyaret etti ve ev sahibiyle temasa geçti ve sorunun çözüldüğünü bildirdi. İtiraz ettim ama yine de dava kapandı. Yeni bir şikayet gönderdim ve henüz bir inceleme almadım. Ne yapabilirim?

A:
Böcekler de dahil olmak üzere haşaratla yaşamak zorunda kalmamalılar. Bu sorunu çözmek ev sahibinizin sorumluluğundadır. Bu yüzden basıncı artırın.


311’i aramaya ve sık sık aramaya devam edin. Son sorgunuz yanlış şehir yetkilisine yönlendirilmiş olabilir (bu, Konut Koruma ve Geliştirme Dairesi tarafından ele alınmalıdır) veya bir müfettişten gelen bir aramayı kaçırmış olabilirsiniz.

HPD sözcüsü William Fowler, “Birden fazla şikayette bulunmanın bir zararı yok” dedi. “Bütün bunlar bir kağıt izi oluşturmaya yardımcı oluyor ve sorunu çözmesi için mal sahibi üzerindeki baskıyı artırıyor.”

Böcekler siz uyurken sizi ısıracağından, birden fazla istilaya sahip olmanız mümkün olduğundan ve birden fazla türde muayeneye ihtiyaç duyabileceğinizden, tahtakurusu olup olmadığını da kontrol ettirin.

311 aramalarınız sistemden geçerken, konut mahkemesinde HP davası olarak bilinen davayı açabilirsiniz. Bu, şikayetinizi, ev sahibine sorunu çözmesi talimatını verebilecek bir hakime götürecektir. Apartman mahkemesi davası açmak için avukata ihtiyacınız yok.


Manhattan’da kiracıları temsil eden bir avukat olan Samuel J. Himmelstein, “Şimdi ev sahibinin bir yargıçla yüzleşmesi gerekiyor” dedi. “Çözülmemişlerse sorunun çözüldüğünü iddia etmeleri pek olası değil. Sonra yalan yere yemin ederlerdi; Aşağılanmış olabilirsin.”

Topluluk liderinizi ve yerel meclis üyenizin ofisini arayın ve onlardan sizin adınıza konuşmalarını isteyin. HPD, 6 Haziran’da Zoom üzerinden konut sakinlerinin böcek ve haşerelerle nasıl başa çıkacaklarını öğrenebilecekleri bir eğitim programı düzenliyor. Bunun için çevrimiçi kayıt olabilirsiniz. Bazı yararlı bilgiler sağlayabilir.

Konut gayrimenkul haberleriyle ilgili haftalık e-posta güncellemeleri için buradan kaydolun.