En karlı sahil evleri nerede?

zenrcade

Active member
Sahilde kiralık yazlık rezervasyonu yapmayı ne kadar sevsek de, yüksek günlük fiyatlardan pek memnun değiliz. Ancak böyle bir mülke sahip olacak kadar şanslıysanız, kısa süreli kiralamalar önemli bir gelir sağlayabilir.

Airbnb verilerini analiz eden bir şirket olan AirDNA, yakın tarihli bir çalışmada, ev sahipleri için ABD tatil yeri kiralama pazarlarının muhtemelen en büyük yıllık kazançlara sahip olacağını buldu. Araştırmacılar kulübe, şehir evi ve yazlık ev pazarlarını ayırdı ve ardından sonuçları Nisan 2022’den Mart 2023’e kadar bir yıllık verileri kullanarak doluluk ve ortalama günlük oranlara dayandırdı. Potansiyel brüt yıllık gelir, Airbnb ücretlerinin beklenen Kiradan bölünmesiyle hesaplandı. ödemeler mahsup edilmiştir (ancak ipotek ödemeleri ve diğer masraflar hesaplamaya dahil edilmemiştir).

Kentsel kiralık konutlar, üç konut türü arasında en düşük satış potansiyeline sahipti. Kabinler daha fazla potansiyel gösterdi. Ve büyük sahil evleri en iyi performansı gösterdi. Kabul edilmelidir ki, yüzde 66 doluluk oranı ve günlük ortalama 1.224 $’lık ücretin 261.115 $’lık potansiyel yıllık brüt oluşturduğu Santa Barbara, California gibi pahalı pazarlarda satın almak pahalıdır. Bunu benzer satış potansiyeliyle Los Angeles ve Miami izledi. Aslında, en iyi performans gösteren 20 kısa vadeli plaj evi kiralama pazarından 17’si Kaliforniya veya Florida’daydı. Sahil evlerinin kârlılığını belirlemek için yalnızca genellikle daha büyük pazarların kıyı bölgeleri dikkate alınmıştır.

New York’un Long Island’ı (araştırmada tek bir pazar olarak kabul edildi), şüphesiz Hamptons ve East End’in diğer bölgelerindeki lüks kiralamaların da yardımıyla sahil evleri arasında 20. sırada yer aldı. Long Island’ın doluluk oranı, pandemi nedeniyle 2019’da yüzde 43’ten 2020’de yüzde 52’ye yükseldi ve o zamandan beri bu seviye civarında seyrediyor. Ortalama günlük oran, 2019’da 796 dolardan 2023’te 1.447 dolara önemli ölçüde arttı.


Her iki kıyıdaki tatil bölgeleri, bu yıl talepte bir artış gördü ve bu, mülk sahibi olacak kadar şanslı olanlar için cesaret verici. Ancak yeni sahipler uyarılmalıdır: şiddetli hava ve deniz seviyesinin yükselmesi riskinin artması, bu kazançları yakında aşındırmakla tehdit ediyor.


Konut gayrimenkul haberleriyle ilgili haftalık e-posta güncellemeleri için buradan kaydolun.