İşçilere Hamptons’tan ödeme yapılmaya devam edilecek

zenrcade

Active member
On yıllardır, Hamptons ve Long Island’ın Doğu Yakası’ndaki diğer kasabaların sakinleri ve mevsimlik ziyaretçileri, yaz sabahlarını ve akşamlarını “Ticari Geçit Töreninde” geçirmeye hazırlanıyor. her gün East End’de işe gidip gelen yüklenicilerin, hastane personelinin ve diğer işçilerin kalabalık alayı.

Bölgede yaşayamayan birçok işçi, uzun süredir adanın yukarısında, Manorville ve Mastic-Shirley gibi daha uygun fiyatlı bölgelerde yaşıyor ve her gün saatlerce işe gidip gelmek zorunda kalıyor.

Ancak sayı azalıyor, girişimciler uyardı. Giderek daha az işçi, düşük ücretli işler için duvardan duvara trafik sıkışıklığına katlanmaya istekli, bu da North ve South Forks’u çalışır durumda tutan işçilerin orada yaşamayı göze alamayacaklarına dair uzun süredir devam eden ikilemin altını çiziyor.

Southampton’ın da içinde bulunduğu bir eyalet meclis üyesi olan Fred Thiele Jr., “Kriz kelimesini hafife almıyorum ama bu noktaya geldik” dedi. Bir iş arkadaşının, ev sahibinin artan ev fiyatlarından yararlanmak için Sag Harbor’da kiraladığı evi satması üzerine boşaltmak zorunda kaldığını söyledi; Görevli, erkek arkadaşının yanına taşındı, “ancak bu durumda olan birçok insanın başka seçeneği yoktu” dedi.


Satın alınabilirliğin olmamasıyla ilgili şikayetler yeni değil, ancak pandemi paniğe ve yaz sezonunun ritminde değişikliklere yol açtı. İşletme sahipleri, pek çok restoranın artık yazın bile haftada bir veya iki gün kapandığını ve içinde çalışacak yeterli personel bulunmadığını söylüyor. Southampton Şehir Müdürü ve bir Montauk otelinin sahibi Jay Schneiderman, “Kim Shirley’den çıkıp trafiği temizleyen otel odalarında oturacak?” dedi.

Sakinler, yüksek yoğunluklu konut geliştirmelerinin nerede inşa edileceği ve uygun fiyatlı konut için tahsis edilen fonların en iyi nasıl kullanılacağı da dahil olmak üzere olası çözümleri yeniden tartışıyorlar.

Hamptons, East Hampton’daki Three Mile Harbour Road’un dışındaki yoğun ormanlık bir mahalle olan Springs gibi uygun fiyatlı mahallelere sahipti, ancak salgının banliyölere doğru çılgınca ilerlemesi, fiyatları düşük gelirliler için yasaklayıcı hale getirdi.

New York ve Hamptons’daki Douglas Elliman’da satış elemanı olan Ben Dixon, yılda ortalama 100.000 dolar kazanan emlakçıların bile piyasayı karşılayamayacağını söyledi.

Corcoran’ın verilerine göre, East Hampton ve Southampton şehirlerini içeren South Fork’taki ortalama satış fiyatı, 2019’daki 1,86 milyon dolardan yüzde 73 artışla 2023’ün ilk çeyreğinde 3,222 milyon dolar oldu.


Southold ve Shelter Island şehirlerini içeren North Fork’ta, 2023’ün ilk çeyreğinde ortalama fiyat, 2019’daki 723.000 $’dan yüzde 64 artışla 1.188 milyon $ oldu.

Şehirler, Southampton’da 344 ve East Hampton’da 818 dahil olmak üzere birkaç sübvansiyonlu kiralama ve satış birimi sunmaktadır. Başvuran bekleme listeleri talebi fazlasıyla aşıyor: Geçen ay itibariyle Southampton’da 1.334 başvuran ve East Hampton’da 3.107 başvuran.

Kasım ayında, North ve South Forks’taki dört şehir – Southampton, East Hampton, Southold ve Shelter Island – bir Toplu Konut Fonu kurmak için yüzde 0,5’lik bir emlak devir vergisini onayladı. Vergi, tüm mülklerin satışına uygulanır, ilk 400.000 $, 2 milyon $’dan daha düşük fiyata satılan mülkler için muaftır. Bay Thiele’nin ofisi, yeni verginin uygulamaya konulduğu ilk tam yıl olan 2024’te 25 milyon dolar ve 2050’de yenilendiğinde 600 milyon dolar artıracağını tahmin ediyor.

Yerel yönetimler, fonu konut alıcı peşinat yardımı, kamu-özel inşaat projeleri vb. girişimler için kullanabilir. mevcut konut arsalarında ikincil konut birimlerinin oluşturulması. Bay Schneiderman, belediye konut fonu yılda 10 milyon dolar toplarsa, bunun yılda 66 yeni konut birimine eşit olacağını söyledi.

Bölge halkı şüpheci uygun fiyatlı konut; Doğu Yakası için arazi koruma organizasyonu Grubu başkanı Bob DeLuca, Hamptons’ın yemyeşil ortamını korumanın da bir öncelik olduğuna inandıklarını söyledi.


“Arka bahçenizde olup bitenler konusunda endişelenmelisiniz. Neden yapmayasın?” dedi.

Hamptons’daki arazi, 1998’de uygulamaya konulan ve 2000’den beri Topluluk Koruma Fonu’nda 1 milyar dolardan fazla toplanan bir arazi devir vergisi olan Peconic Bay Tax tarafından korunmaktadır.

O kadar başarılıydı ki, geliştirme için çok az arazi kaldı. East Hampton Şehri arazi satın alma ve yönetim müdürü Scott Wilson, Montauk’un yaklaşık yüzde 68’inin korunduğunu söyledi.

Yetkililer yönergelere ve politikalara karar verirken, yerel işletme sahipleri çalışanlarının geçici olarak nerede ikamet edeceklerini belirler.

Sag Harbour’da Sen ve K Pasa da dahil olmak üzere dört restoranın ortak sahibi olan 37 yaşındaki Jesse Matsuoka’nın şu anda altı “personel evi” var: Sag Harbour’da tek bir aile evi ve bir apartman, Sen’in yukarısında üç daire, ailesinin misafir odaları ve kendi evinde bir misafir odası.

Eşi Jessica Matsuoka da ev yöneticisi olarak görev yapmaktadır.

Yine de, Bay Matsuoka’nın 100’den fazla mevsimlik işçi için barınağa ihtiyacı var ve restoranlarının bu yaz tam kapasiteyle çalışıp çalışmadığından emin değil.


“Burada yaşayabilsinler diye bu yaşam tarzını başkalarına satmaya çalışıyorlar ama işçi sınıfını kovdular. Peki şirketler nasıl çalışacak?” diye sordu.