Yandaki apartman susmuyor!

zenrcade

Active member
S: Yakınımdaki bir gökdelende, gün boyunca takırdama sesi çıkaran bir tür gevşek makine var, belki çatıdaki bir asansör boşluğunda. Geceleri beni uyandıracak kadar yüksek. Bina yönetimine mesaj bıraktım ama cevapsız kaldılar. Komşuların sessiz kalma hakkıyla ilgili olarak binanın sorumlulukları nelerdir ve bu yüksek ve rahatsız edici gürültüyü ortadan kaldırmak için onlara hangi seçenekler ve haklara sahip olmalıyım? Hangi şehir yetkilileri bunu bilmeli?

A:
İşin püf noktası şu ki, sadece sessiz olmasını söyleyebileceğiniz gürültülü bir komşuyla değil, gürültülü bir binayla uğraşıyorsunuz.

Seyfarth Shaw hukuk firmasının ortağı ve emlak avukatı Ingrid Manevitz, bununla başa çıkmanın ilk adımının “kaynağa gidip gürültüyü yapan komşu binayla iletişime geçmek” olacağını söyledi.

New York Şehri Gürültü Yasası, konut gürültüsü (“şehir gürültüsünden kurtulmak isteyen sakinler”) ve diğerlerinin yanı sıra harici ısıtma, havalandırma ve iklimlendirme (HVAC) sistemlerinden kaynaklanan gürültü hakkında ayrı bölümler içerir.


Manevitz, “Sizi uykudan uyandıran ve binanızdaki diğer komşuları rahatsız eden gürültü muhtemelen aşırı ve uygunsuz olarak değerlendirilecek ve gürültü kurallarının ihlali olacaktır” dedi.

Bina yönetiminin harekete geçmesini sağlamaya çalıştığınız için, bir sonraki adım New York’ta 311’i aramak ve bir gürültü şikayetinde bulunmak olacaktır. Gerçek bir uzman olan Lisa A. Smith, “Gürültü o bölge için izin verilen desibel seviyelerinin üzerine çıkarsa – ticaret, üretim veya yerleşim bölgesi olmasına bağlı olarak – şehir devreye girer ve bir ihlal yayınlar” dedi. emlak avukatı ve Smith, Gambrell & Russell hukuk firmasının ortağı.


Bayan Smith ayrıca gürültüden rahatsız olan komşulardan oluşan bir panel düzenleyerek şikayetlerin toplu olarak kaydedilmesini önerdi, bu da süreci hızlandırmaya yardımcı olabilir. “Bir şehir müfettişinin siteye gönderilmesi için birden fazla çağrı gerekebilir” dedi. “Ancak, komşu bina için sorunu çözmenin muhtemelen en kolay ve en ucuz yolu bu.”

Gürültü şikayetine ek olarak, arızalı makineler varsa, siz ve komşularınız 311’i arayarak olası “kaçak/güvenli olmayan inşaat ve uygunsuz bina kullanımı”nı İnşaat Dairesi’ne bildirebilirsiniz.

Konut gayrimenkul haberleriyle ilgili haftalık e-posta güncellemelerini almak için buradan kaydolun.