Yatlar için bir savaş, North Fork’un ruhu için bir savaştır

zenrcade

Active member
Bir yılanın dili gibi, Long Island’ın doğu kenarı iki ayrı çatala ayrılıyor. Güneyde, Hamptons olarak bilinen varlıklı köyler kümesi yer alır. Kuzeyde, işçi sınıfı kökleriyle gurur duyan pastoral bir tarım arazisi şeridi var.

Son yıllarda çizgiler bulanıklaşıyor, Covid sırasında Manhattan’dan kaçan ve bir daha geri dönmeyen yeni sakinlerin akınıyla yeniden çiziliyor. İhtiyaçlarını karşılamak için butik oteller ve butik kokteyl barları çoğaldı ve pandemiden bu yana evler yüzde 50 daha fazla satılıyor. Küçük Mattituck mezrasında, bir marina sahibi şimdi 600 ağaçlık bir tepeyi temizlemeyi ve mezranın gelgit körfezinin kenarında 88 yata yer açmak için yüz milyonlarca poundluk kumu kaldırmayı planlıyor.

Uzun süredir yerliler planı sadece evleri için bir tehdit olarak görmüyorlar. kırılgan kıyı ortamı, ancak Long Island’ın Kuzey Çatalı boyunca bir karakter mücadelesi.


5.000’den az kişinin yaşadığı bu mezradaki muhalifler, teklife karşı bir dilekçe için 3.000’den fazla imza topladı. “İnsanlar burayı yamyamlaştırmaya başlıyor. Burayı Hamptons’a çevirmek istiyorlar” dedi. Çeyrek güvertesi, proje devam ederse yok olacak olan ağaçlıklı bir yamacın yamacına bakıyor.


Ancak, sahibinden geliştiriciye dönüşen marina, Manhattan’dan yeni gelen biri değil. O onlardan biri.

66 yaşındaki Jeff Strong, çocukluğundan beri Mattituck’ta yaşıyor ve tekne satan ve ticari marinalar işleten bir aile şirketi olan Strong’s Marine’in Başkanı. Strong’s Marine, üç nesildir ailede. Bölgenin planlama yetkilisinden yat merkezinin bulunduğu yere kapalı yat depolama için iki büyük baraka inşa etmek için izin istiyor.

Bay Strong, tümseği temizlemenin, kumu kamyonla taşımanın ve ardından her biri yaklaşık 50.000 fit kare olan 45 fit yüksekliğinde iki depolama barakasını inşa etmenin kendisine 5 milyon dolardan fazlaya mal olacağını tahmin ediyor. Yat depolama tesisi, Sag Harbour ve Amagansett ve Westchester County ve Connecticut gibi Hamptons topluluklarından varlıklı tekneciler için pazardaki bir boşluğu doldurarak ısıtmalı bir kış depolama tesisi sağlayacak ve 65.000 $ ‘a kadar emlak vergisi getirecek. ve her yıl Southold kasabasının kasasına Satış vergileri üzerinden 474.000 $ akıyor.

Strong, yat merkezinde verdiği bir röportajda, “88 yatın daha inşası için pazarda talep olduğundan eminiz ve iş finansmana gelince, her iki binayı da kesinlikle baştan tamamlayabiliriz,” dedi. Site şu anda 15 ticari balıkçı teknesi için açık hava deposu ve 100’e kadar yat için açık ve ısıtmasız kapalı depo sunmaktadır. Mevcut fiyatlarını paylaşmayı reddetti, ancak ısıtmalı kışlık kapalı depolama için en az yüzde 25 daha fazla ücret alabilmeyi beklediğini söyledi.

Mahalleli karşı çıktı Projeye göre, çevredeki varlıklı yat sahipleri kışın gemilerini park edecek başka bir yer bulmalıdır. Compass Real Estate’in North Fork ofisinin kurucu temsilcisi Bridget Elkin, “North Fork olmayan bir sorun için bir North Fork sorunu yaratıyoruz” dedi. Diğer geliştiricilerin kesinlikle izleyeceklerini ve plan ilerledikçe hızlı bir şekilde devreye gireceklerini söyledi. “Planlama kurulu, topluma fayda sağlamayan projeleri onaylamaya istekli olduğunda, insanların North Fork’a ne için geldiklerinin dengesini değiştirir” diye ekledi.


Bazı Mattituck sakinleri, Bay Strong’u yem olmakla suçladılar ve amacının yatları depolamaktan uzun vadeli kâr elde etmek olmadığını, ancak değerli kumun satışından anında kâr elde etmek olduğunu belirttiler.

Kaliteli kum, metreküpü 15 ila 50 ABD Doları arasında bir fiyata satılabilen değerli bir doğal kaynaktır, yani Strong’s Marine eğimi düzelttikten sonra 2 ila 6 milyon ABD Doları arasında bir gelir elde edebilir. Potansiyel kâr sorulduğunda, Bay Strong, kumun değerinin 1,5 milyon dolardan fazla olmadığını ve sadece kaldırma ve taşıma için kendisine yaklaşık 1 milyon dolara mal olmasını beklediğini söyledi. Ayrıca kumun çoğunun çevreye özgü olmadığına da dikkat çekiyor; Buraya 1960’larda bir körfez tarama projesinin bir parçası olarak ABD Ordusu Mühendisler Birliği tarafından yerleştirildi.

Ayrı olarak, New York Eyaletinde maden çıkarmak, Bay Strong’un sahip olmadığı bir arazi ıslah izni gerektiriyor. Ancak bir boşluk var: İnşaat projeleri kapsamında yapılan kazılar genellikle vergiden muaftır.


Protestoların ön saflarında yer alan Bay Boscola, “Bu tepeden para kazanmanın harika bir yolu” dedi.


Mayıs ayı başlarında, Bay Boscola ve ebeveynleri David ve Donna Boscola, projeye karşı olduklarını belirtmek için broşlar ve mavi kurdeleler taktılar ve yaklaşık dört saat süren kalabalık bir belediye binası toplantısına katıldılar. Mattituck’ın da içinde bulunduğu şehir, 5 Haziran’da konuyla ilgili ikinci bir şehir toplantısı planladı ve 10 Temmuz’a kadar projenin potansiyel çevresel etkisine ilişkin yazılı yorumları kabul ediyor. Planlama yetkilisi daha sonra projenin devam etmesine izin verilip verilmeyeceğine karar verecektir.

Çevreciler, yüzlerce geyik, kuş ve diğer türlere ev sahipliği yapan kayın ve meşe ağaçlarının vergi mükellefleri tarafından finanse edilen 27 dönümlük bir alanı olan Değirmen Yolu Koruma Alanı’ndaki projenin doğal yaşam üzerinde feci etkileri olacağından korkuyor.

Depolama barakaları için potansiyel alan, doğa rezervinin sınırında ve Bay Strong tepe düzlendikten sonra en az 185 yeni ağaç dikme sözü vermesine rağmen, çevreciler projenin habitatı yok edeceğini ve istilacı bitkileri çekeceğini söylüyor.

Yerel bir çevresel eylem grubu olan Save the Sound için çalışan bir koruma biyoloğu olan Louise Harrison, “Kamusal alanı etkileyen basamaklı bir etkiye sahip olacaksınız” dedi. “Bu orman bir kamu yatırımıydı. Ve özel bir bireyin bir kamusal alanı yok etmesine izin vermek çok fena halde yanlış görünüyor.”

Diğer yerel sakinler, North Fork’un konut sokaklarında aylarca süren 18 tekerlekli gümbürtüsünün yaşam kalitelerini etkilediğinden şikayet ettiler.


Bay Strong’un planlarının merkezinde yer alan beş yatak odalı, iki buçuk banyolu evi büyükanne ve büyükbabası inşa eden Bay Boscola’ya, her gün balıkçılar ve ticari balıkçılar tarafından kullanılan bir koyda büyük yat geliştirme önerisi geldi. Kuzey çatalının ruhuna daha yakın.

“Herkesin farklı endişeleri var. Bazı insanlar için kamyonlar. Diğerleri için, yanlarında yaşadıkları ormana değer verdikleri içindir. Ama gerçekten, bence insanlar herkesin Kuzey Çatalı’nı fethetmeye çalışmasından bıktı” dedi.